Hírek

Itt a lista a legjobb magyar virslikről!

21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött a Nébih. A laborban minden termék megfelelt, de bőven akadt jelölési hiba, egy virslinél pedig komolyabb kifogás merült fel.
első helyen a Pick mangalica virsli végzett,
második lett az Aldi frankfurti virsli,
míg harmadikként zárt az Aldi koktél frankfurti virslije.
https://www.youtube.com/watch?v=VL2-0ZoVYwA

Megállt az új lakások árának emelkedése

Az utóbbi negyedévben a sok új lakás miatt megállt a drágulás az új építésű lakások piacán, de Budapesten az átlagos négyzetméterár így is félmillió forint felett van.

Hiába van otthonteremtés: továbbra is durván fogy a magyar

Hiába mérséklődött radikálisan a halálozások száma, a születések visszaesése miatt továbbra is nagy mértékben fogy a magyar népesség - derült ki a KSH gyorstájékoztatójából.

Jön az okos csomagolás: elszíneződéssel jelezné a romlott élelmiszert



A norvég kutatók fejlesztése hosszabb ideig és biztonságosabban tárolna.

Újabb területen jelenthetnek meg az úgynevezett okos megoldások. Norvég kutatók ugyanis olyan élelmiszer-csomagolás kifejlesztésén dolgoznak, amelyben egyrészt hosszabb ideig őrzi meg a minőségét az adott termék. Másfelől a csomagolás tájékoztatást ad arról, ha már megromlott - írja az Élelmiszerbiztonsági Szemelvények.

Univerzális rákszérum készülhet

Az átalakított immunsejteket sikerült rávenni, hogy vírusként azonosítsák a daganatot. Ez egy univerzális rákszérum kifejlesztéséhez vezethet.

2017 nyaráig pedig a teljes, 2500-2600 milliárd forintos uniós keretet megnyitják.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2500-2600 milliárd forintos keretéből eddig megközelítően 1000 milliárd forintot hirdettek meg a kis- és középvállalkozások számára...

Tömegesen mehetnek tönkre családi vállalkozások

A szakmai együttműködés keretében április 28-29-én és május 12-13-án a BGE és az MGYOSZ ingyenes szakmai műhelysorozatot tart, amelyen a vállaltvezetők az irányítás zökkenőmentes átadásához szükséges stratégiai, humánerőforrás menedzsment, pénzügyi, adózási, és mentorálási ismereteket szerezhetnek.
A hazai KKV-szektort meghatározó családi vállalkozások többségét közel egy időben, a rendszerváltást követően alapították, emiatt a vezetőket érintő generációváltás problémája is egy hullámban, a következő öt év során éri el őket. Márpedig a nemzetközi tapasztalatok szerint a családi vállalkozások kétharmada nem él túl egy ilyen váltást, egy ekkora mértékű, az egész szektorra kiterjedő bedőlés pedig komoly gazdasági és társadalmi kockázatot rejt magában – hívja fel a figyelmet dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának dékánja.

Vásárlás: az érzelmek befolyásolása

A reklámok már régóta nem terméket, hanem érzéseket, méghozzá kellemes érzéseket akarnak eladni. Ha megnézel mondjuk egy ivólé reklámot, az sem a termékről szól, hanem a boldog családról, ahol összejött mindenki az unokáktól a nagyszülőkig és felhőtlenül szeretik egymást és mellesleg mindenki a reklámozott ivólevet fogyasztja.

Hibák a nyugdíjas évekre való felkészülésben

A nyugdíjas évekre való felkészülés az egyik legfontosabb megtakarítási cél, ami ráadásul a legnagyobb kárt is okozza az életed utolsó évtizedeiben, ha elszámolod magad. Ennek ellenére nagyon sok tévedés van, amit érdemes tisztázni, mielőtt még túl késő lenne. Ezekből szedtem össze néhányat ebben a cikkben. Egy most 65 éves pár valamelyike milyen eséllyel éli meg a 88 éves kort?

Új adót vezethetnek be a kiadó lakásokra

Négyzetméterek után számított adót kellene fizetni a kiadott lakások után, ha megvalósul a kormány legújabb terve.

Szigorítanák az offshore-szabályokat

Egyre biztos jó volt a Panamában kipattant offshore-botrány: felgyorsult az ellenőrzés szigorítására és az átlátható tulajdon- és vagyoni viszonyok megteremtésére irányuló jogalkotási folyamat...

Mit csináljak, ha nem havi fix bevételem van?

Sok vállalkozó, üzletkötő szembesül azzal a problémával, hogy nem tudja beosztani a pénzt, mert a bevételei rapszodikusan érkeznek, lehet, hogy csak négy-öt havonta, míg a számláit és egyéb megélhetési kiadásait minden hónapban fizet

A béreken már látszik a kínzó munkaerőhiány

A januári bérstatisztikából kiderült, hogy szépen meglódultak a bérek a versenyszektorban egy év alatt: átlagosan 6,8 százalékkal több pénzt vihettek haza a dolgozók, mint egy évvel korábban. Az egyes piaci ágazatokat elnézve a 2015-ben felszínre törő munkaerőhiány problémája néhol komoly béremeléseket idézett elő, ezek egy részét szedtük össze. A nettó béreket nézve azt se felejtsük el, hogy időközben volt egy 1 százalékpontos szja-kulcs csökkentés is.

Rég látott lendületbe jöttek a hotelek

Rég tapasztalt szintre került a magyarországi szállodai fejlesztésekbe vetett üzleti és piaci bizalom. Csak Budapesten mintegy 600-800 ötcsillagos és egy-két ezer négycsillagos vagy annál alacsonyabb kategóriájú szobakapacitást előirányzó projekt előkészítése vagy megvalósítása zajlik, melynek nyomán már a következő 1-2 évben 5-10 százalékkal bővülhet a jelenlegi mintegy 19 ezer szobás kapacitás. Eközben vidéken is több új, nagyobb léptékű projekt megvalósulása is várható, ugyanakkor egyre több szálloda küzd a munkaerő-elvándorlás következményeivel, és továbbra is kevés az eszközpótlásra és termékfejlesztésre elhatárolható forrás.

Miért előnyös a bankszámlára szóló haláleseti rendelkezés?

A családban bekövetkező haláleset eleve sok nehézséggel járó esemény. Ráadásul az is előfordulhat, hogy az örökösöknek az elhunyt bankszámlájához való hozzáférése is megnehezedik, hiszen ki kell várni a hagyatéki eljárás befejeződését. Hogyan tehet arról az örökhagyó, hogy ez ne következzen be? Öröklésnek minősül-e a bankszámláról való haláleseti rendelkezés? Szakértőnk válaszol a kérdésekre!

« 1 2 3 4 5 »

Kereső:

Kategória:
Kulcsszó: